Verhuizen naar Nijmegen

22 Juni, 2015 16:36

Iedere stad heeft zijn eigen charmes en karakteristieke eigenschappen. Wanneer u naar een nieuwe stad gaat verhuizen is het belangrijk dat u van te voren de stad ontdekt om aan te voelen of u zich op uw plek voelt. Van Hunen laat u kennis maken met verschillende steden. In dit blog: Nijmegen.

Nijmeegse feiten en cijfers op een rij

Provincie

Gelderland

Oppervlakte

5.760 hectare

Inwoners

168.840

Burgermeester

Hubert Bruls

Netnummer

024

Wijken

9

Buurten

44

Een rijke geschiedenis

In 2005 vierde Nijmegen haar 2000-jarig bestaan. Onder de naam Ulpia Noviomagus kreeg de stad in het jaar 100 haar officiële stadsrechten. Nijmegen is daarmee mogelijk de oudste stad van Nederland met een rijke romeinse geschiedenis. Deze rijke geschiedenis is terug te zien in prachtige historische gebouwen, parken en musea.

Rijk aan natuur en schoonheid

Naast een rijke geschiedenis is Nijmegen omgeven door een prachtig gevarieerd landschap. Enerzijds kunt u genieten van het uitgestrekte rivierlandschap met paarden, bevers, reeën en roofvogels tussen Maas en Waal. Anderzijds een fascinerende heuvellandschap ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers. Vanuit de binnenstad bent u al binnen een paar minuten in Nationaal Landschap de Gelderse Poort.

Activiteiten

Naast prachtige stukjes Romeinse geschiedenis biedt de binnenstad van Nijmegen veel bezienswaardigheden, musea en een divers  winkelaanbod. Wandel door de oudste winkelstraat van Nederland, knusse winkeltjes en de nieuwste mode. Na het winkelen kunt u genieten op één van de vele terrasjes of in een variatie aan restaurants. Door het jaar heen worden er bovendien in de binnenstad van Nijmegen allerlei festiviteiten georganiseerd zoals Koninginnedag, Hemelvaart, festivals en met als bekendste de Nijmeegse Vierdaagse. Bekijk de belangrijkste activiteiten hier.

Aangeven bij de gemeente

Gaat u verhuizen naar Nijmegen? Dan is het belangrijk dat u uw verhuizing aangeeft bij de gemeente. Dit kan vanaf 4 weken vóór de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing. Dit kunt u online doen via DigiD, via het printformulier op de website van de gemeente of door langs te komen.

Verhuizen naar de oudste stad van Nederland

Heeft u plannen om naar Nijmegen te verhuizen? Verhuisbedrijf Van Hunen verzorgd al jaren verhuizingen in en naar Nijmegen. Maak gebruik van onze services en geniet van een optimaal verhuisproces met minimale stress. Benieuwd wat Van Hunen voor u kan betekenen? Lees het hier.

< Verhuizing doorgeven Verhuizen naar Apeldoorn >