Verhuizen naar Arnhem

28 Mei, 2015 13:12

Iedere stad heeft zijn eigen charmes en karakteristieke eigenschappen. Wanneer u naar een nieuwe stad gaat verhuizen is het belangrijk dat u van te voren de stad ontdekt om aan te voelen of u zich op uw plek voelt. Van Hunen laat u kennis maken met verschillende steden. In dit blog: Arnhem

Arnhemse feiten en cijfers op een rij

Provincie

Gelderland

 

Oppervlakte

10,153 hectare

 

Inwoners

152.288

 

Burgermeester

Herman Kaiser

 

Netnummer

026

 

Wijken

24

 

Buurten

81

 

Arnhem blijft groeien

Arnhem kreeg in 1233 haar stadsrechten en groeide al snel uit tot de belangrijkste stad in Gelre. In 1817 werd de stad officieel benoemd tot hoofdstad van de provincie Gelderland. Arnhem was tijdens de tweede helft van de 19e eeuw de snelst groeiende stad van Nederland en heeft sindsdien een constante groei laten zien.

De slag om Arnhem

Arnhem speelde in de Tweede Wereldoorlog een cruciale rol. Van 17 tot 25 september 1944 vond de ‘Slag om Arnhem’ plaats, als onderdeel van Geallieerden Operatie Market Garden. Doel van de operatie was om een aantal cruciale bruggen in handen te krijgen en een snelle opmars richting Duitsland te garanderen. Door bombardementen van zowel de Duitsers als de Geallieerden werd de stad grotendeels verwoest.

Groene stad

Arnhem staat bekend als een groene stad. De stad heeft haar imago, onder andere, te danken aan haar ligging aan de Rijn en de zuidrand van de Veluwe. Maar ook de aanwezigheid van vele parken, stadstuinen en natuurgebieden in en rondom de stad maken de stad geliefd bij veel natuurliefhebbers.

Arnhemse trekpleisters

Naast haar prachtige omgeving is er in Arnhem veel te zien en doen voor jong en oud. Modeliefhebbers hier hun hart ophalen in de sfeervolle binnenstad met grote warenhuizen en kleine speciaalzaakjes. Ook het Nederlands Openluchtmuseum, Dierentuin Burgers’ Zoo en het vernieuwde Airborne Museum  ‘Hartenstein’ bieden vermaak voor jong en oud. Bezoek de Korenmarkt en zijn directe omgeving voor een variatie aan kroegen, discotheken en horecafaciliteiten of geniet ’s avonds van een concert in het Gelredome, het grootste theater van Nederland.

Verhuizen naar Arnhem

Verhuisd u naar of binnen Arnhem? Geef dan uiterlijk vijf dagen na uw verhuizing aan bij de gemeente. Dit kan online op de website van de gemeente Arnhem via DigiD of schriftelijk met behulp van een verhuisformulier.

Zorg er bovendien voor dat u op tijd alles regelt voor uw verhuizing. Neem contact op met Verhuisbedrijf van Hunen, al jaren verzorgen wij verhuizingen van en naar Arnhem. Lees hier wat Van Hunen nog meer voor u kan betekenen.

< Verhuizen naar Apeldoorn Verhuizen met kinderen >