Verhuizen naar Apeldoorn

12 Juni, 2015 15:10

Iedere stad heeft zijn eigen charmes en karakteristieke eigenschappen. Wanneer u naar een nieuwe stad gaat verhuizen is het belangrijk dat u van te voren de stad ontdekt om aan te voelen of u zich op uw plek voelt. Van Hunen laat u kennis maken met verschillende steden. In dit blog: Apeldoorn

Apeldoornse feiten en cijfers op een rij

Provincie

Gelderland

Oppervlakte

34,147 hectare

Inwoners

139.071

Burgermeester

John Berends

Netnummer

055

Wijken

17

Buurten

96

Apeldoorn terug naar toen

Tot het einde van de 16e eeuw was Apeldoorn niet meer dan een klein dorp dat bestond uit een paar huizen. Dankzij de opkomst van de papierindustrie groeide Apeldoorn echter snel. De economie bleef groeien door de eeuwen heen dankzij de aanleg van het Apeldoorns kanaal en de aansluiting op het landelijk spoorwegennet. Apeldoorn kende opnieuw een grote groei aan inwoners toen in de jaren zestig rijksdiensten (Belastingdienst, Domeinen, Kadaster) en daarmee ook vele andere bedrijven zich in Apeldoorn vestigde.

Rondom Apeldoorn

Apeldoorn is gelegen aan de rand de Veluwe en het IJsselgebied waardoor er veel verschillende landschappen zijn te ontdekken. Zo vindt u er zandverstuivingen, heidevelden en bosgebieden waar u oneindig in rond kunt dwalen, maar ook prachtig uitgestrekte weiden en akkers. Ook in de stad zelf kan er volop genoten worden van natuur dankzij de vele parken en plantsoenen.

Oud en nieuw

In het centrum is de geschiedenis van Apeldoorn goed terug te zien in de oude dorpskern en de 580 monumentale panden. Door de modernisering van met name oude winkelpanden is er echter veel van het oorspronkelijke karakter verloren gegaan. Hierdoor is er een grote mix van zowel oude als nieuwe architectuur ontstaan.

Veel te doen

Apeldoorn kent vele bezienswaardigheden en plekken waar zowel jong als oud zich eindeloos kunnen vermaken. Bezoek bijvoorbeeld het Paleis Het Loo om te genieten van koninklijke allure en schitterende paleistuinen. De allerkleinsten kunnen oneindig plezier hebben in attractiepark Julianatoren en dierenliefhebbers kunnen terecht in de Apenheul. De stad biedt bovendien volop mogelijkheden om gezellig te winkelen en een tal aan uitgaansgelegenheden.

Verhuizen naar Apeldoorn

Wanneer u binnen de gemeente Apeldoorn of naar de gemeente Apeldoorn verhuist dan dient u dit uiterlijk binnen vijf dagen na uw verhuizing aan ons doorgeven. Dit kan eenvoudig en snel online of op het gemeentehuis. Voor de verhuizing zelf kunt u terecht bij Van Hunen Verhuizingen. Wij verzorgen al jaren verhuizingen van en naar Apeldoorn, en met succes!

< Verhuizen naar Nijmegen Verhuizen naar Arnhem >