Tips voor het verkopen van je huis

4 Januari, 2017 10:44

Het aantal verkochte huizen is sinds dit jaar weer aan het stijgen. Door de lage rentepercentages krijgen steeds meer mensen de mogelijkheid om hun droomhuis aan te schaffen. Voordat je gaat verhuizen moet het oude huis natuurlijk wel eerst verkocht worden. Om zo snel mogelijk van je huis af te komen, is het verstandig om het huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers.

 

Het liefst verkoop je jouw huis zo snel mogelijk voor een goede prijs. Maar wat is je huis eigenlijk waard? Nodig een aantal makelaars uit voor een gratis taxatie. Zij geven vervolgens een schatting van de waarde. Neem het gemiddelde hiervan en je hebt de actuele waarde.

 

De verkoopprijs

De actuele waarde is echter niet hetzelfde als de verkoopprijs. Na het onderhandelproces ligt het verschil tussen vraagprijs en verkoopprijs doorgaans rond de 8%. Neem dit mee bij het opstellen van de verkoopprijs. Valt dit bedrag net buiten een prijscategorie? Maak de prijs dan net iets lager. Bij bijvoorbeeld een verkoopprijs van € 202.500,- is je doelgroep kleiner dan bij een prijs van € 199.500,-.

 

Uitstraling van je huis

Een huis met een neutrale uitstraling verkoopt het beste. Grote kans dat je huis volledig ingericht is naar eigen smaak. Een potentiële koper kan echter een totaal andere stijl hebben, wat een afschrikwekkend effect heeft. Doe inspiratie op bij partijen die zich bezighouden met het verkopen van huizen. Daarnaast vind je bij woonwinkels vaak ingerichte kamers die voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk gemaakt zijn; ook hier kan je zien wat jou huis nog nodig heeft. Mocht je er alsnog niet uit komen, schakel dan een woningstylist in.

 

Het interieur

Zorg ervoor dat je huis schoon en opgeruimd is. Hou een grondige schoonmaak en neem ook dingen mee die je normaal overslaat, zoals de binnenkant van de kozijnen of de bovenkant van het zonnescherm.

Een goede manier om een potentiële koper te overtuigen is door het geven van het ‘wauw-effect’ aan elke ruimte. Ga op zoek naar wat een kamer bijzonder maakt en accentueer dit. Leg in de badkamer bijvoorbeeld een paar nieuwe witte handdoeken en versier de eettafel met een prachtig boeket.

Een advertentie op Funda

Veel potentiële kopers zoeken naar huizen via Funda. Zorg er dus voor dat je hier goed vindbaar bent met een duidelijke en complete advertentie. Volledigheid, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn hier het belangrijkst. Goede foto’s zijn essentieel: hiermee maak je direct een goede eerste indruk.

 

Zodra je je huis hebt verkocht en de koop voor het nieuwe huis rond is, kan het verhuizen beginnen. Van Hunen Verhuizingen helpt je hiermee. Naast het transporteren van alle spullen bieden we ook een schoonmaakservice aan.  Neem contact met ons op voor meer informatie.

< Het effectief indelen van een opslagruimte Tips voor een stressvrije verhuizing met kinderen >