Tips voor een stressvrije verhuizing met kinderen

14 Oktober, 2016 17:22

Bij Van Hunen Verhuizingen zien we vaak dat onze klanten het overzicht verliezen bij een verhuizing. Het verhuizen kan voor jonge gezinnen een behoorlijke uitdaging zijn: de kinderen moeten naar school, het huishouden loopt door en je moet tegelijkertijd alles inpakken en verhuizen. Hoe regel je dit allemaal?

Verhuizen is vaak een emotionele gebeurtenis voor kinderen: afscheid nemen van vriendjes en vriendinnetjes, een andere school en een nieuwe omgeving. Met de volgende tips kun je je kinderen goed begeleiden tijdens het verhuisproces

Een goede voorbereiding voor je kind

Vooral bij jonge kinderen is het belangrijk om ze niet te vroeg op de hoogte te stellen van de verhuizing, aangezien ze niet veel besef van tijd hebben. Stel ze een maand van tevoren op de hoogte van de verhuizing. Zijn de kinderen al wat ouder, stel ze dan op de hoogte zodra er concrete plannen zijn om te verhuizen. Zo hebben ze de tijd om aan het idee te wennen.

Een nieuwe school tijdig uitkiezen

Verhuis je naar een andere plaats, dan is de kans groot dat je kinderen naar een andere school moeten. Zorg ervoor dat dit op tijd geregeld is, en dat de kinderen kunnen meebeslissen over hun nieuwe school. Laat ze eventueel een dag proefdraaien. Zo kunnen ze alvast wennen aan de juffen, meesters en andere kinderen.

 Betrek de kinderen bij de verhuizing

Kinderen vinden het leuk om erbij te horen en te helpen. Laat ze daarom helpen bij het inpakken van wat spulletjes, zoals knuffels of andere kleine spulletjes. Deze kunnen ze dan zelf naar de vrachtwagen brengen en later ook weer uitladen.

Een positieve houding

Zorg ervoor dat de kinderen de verhuizing als iets positiefs gaan ervaren. Vermijd ruzies in het bijzijn van kinderen en benadruk de leuke kanten van verhuizen. Laat ze bijvoorbeeld meebeslissen over het behang en de meubels van hun nieuwe kamer.

Het kostenplaatje

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak op tijd een afspraak met het verhuisbedrijf: de verhuizers kunnen je vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke werkzaamheden ze van je kunnen overnemen. Denk bijvoorbeeld aan spullen inpakken, verhuisdozen nummeren en kasten of banken demonteren. Als je de tijd hebt, kan je veel van deze stappen ook al van tevoren doen.

Zorg ervoor dat je een duidelijke prijsopgave hebt voordat je begint met het verhuizen. Het verhuisbedrijf kan vaak door middel van een offerte een duidelijke prijsopgave opstellen. Je begint een stuk minder gestrest aan de verhuizing als je van tevoren weet wat de kosten zijn. Ook wanneer je al halverwege bent met inpakken en je het niet meer ziet zitten, kan het verhuisbedrijf een offerte maken.

Ben je op zoek naar meer informatie over verhuizen of wil je een offerte van ons ontvangen? Neem dan nu contact met ons op.

< Tips voor het verkopen van je huis De voordelen van een nieuwbouwwoning >