Hoe kunt u het beste tillen bij het verhuizen?

5 Februari, 2015 11:25

Verhuizen kan een aanslag zijn op uw lichaam. Vooral de rug krijgt het zwaar te voorduren. Om uw lichaam zo min mogelijk te belasten hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

  1. 1.      Voeten rond het voorwerp

De positie van de voeten is erg belangrijk. Houd ze rond het voorwerp zodat het zwaartepunt binnen uw voeten valt. Daardoor staat u stabieler wat het tillen makkelijker maakt. Zorg ook dat sowieso één voet plat op de grond staat.

  1. 2.      Houd het voorwerp zo dicht mogelijk tegen het lichaam

Hoe verder van het lichaam af, hoe zwaarder het wordt. Tien kilo is tien kilo, maar de omvang is niet altijd hetzelfde. Zo zal een bal van 10 kilo lood makkelijker te tillen zijn dan een grote zak voor veren dat 10 kilo weegt. Dit komt doordat de hefboom ten opzichte van de rug hierdoor groter is, wat het zwaartepunt veranderd. Dit zal meer belastend zijn.

  1. 3.      Houd uw rug zo veel mogelijk recht

Met een rechte rug bedoelen we dat u zo veel mogelijk de natuurlijke krommingen vasthoud. Hierdoor is de houding het minst belastend voor u wervels en gewrichten. Een rechte houding betekent, hol in de nek, bol tussen de schouderbladen en hol in de onderrug. Probeer de balans daarin goed te houden. Span uw buikspieren bijvoorbeeld aan indien u onderrug teveel belast wordt.

  1. 4.      Buig door uw benen

De neiging is groot om voorover te buigen. Toch is het van belang dat u door uw knieën buigt. Uw benenspieren zijn namelijk drie keer zo sterk als uw rugspieren.

  1. 5.      Boven de 25 kg? Doe het met z’n tweeën.

Soms ontkomt u er niet aan en dient u toch hele zware dingen te moeten tillen bij het verhuizen. Zo zijn meubels als banken en kasten vaak heel erg zwaar. Zorg ervoor dat u niet alleen aan de slag gaat en vraag om hulp.

  1. 6.      Gebruik hulpmiddelen

Er zijn diverse middelen die kunnen helpen bij het tillen. Zware voorwerpen zijn hierdoor veel gemakkelijker verplaatsbaar. Van Hunen Verhuizingen beschikt over verschillende middelen. U kunt u hierin laten adviseren.

  1. 7.      Vermijd, waar kan, het tillen

Sommige voorwerpen kunnen gemakkelijk worden gerold of verschoven. Probeer dus niet onnodig te tillen. Het kan licht zijn, maar kan op den duur toch belastend zijn.

Indien u problemen heeft met bijvoorbeeld u rug of andere problemen die u beperken bij het tillen van zware voorwerpen dan is het verstandig om dit over te laten aan een professioneel huisbedrijf. Wij hebben de juiste technieken in huis om het verhuizen te vergemakkelijken. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen voor meer informatie over hulp bij het verhuizen.

< Binnen EU verhuizen Tips om verhuisschade te voorkomen >