Het effectief indelen van een opslagruimte

6 Maart, 2017 09:15

Een opslagruimte is ideaal op het moment dat je een overschot aan spullen hebt of bezig bent met een verbouwing of verhuizing. De spullen liggen hierdoor niet in de weg en zijn daarnaast goed beveiligd. Het liefst huur je een zo klein mogelijke ruimte om te besparen op de kosten. Maar hoe deel je de opslagruimte goed in? Wij geven een aantal tips voor het effectief indelen van de ruimte.

Creëer een gangpad

Bij het inrichten van je opslagruimte is het belangrijk om te onthouden is dat er altijd een pad aanwezig moet zijn om je door de ruimte te kunnen bewegen. Plaats alle spullen daarom tegen de muur en laat steeds een beetje ruimte open, waardoor er tenminste één persoon tussen de dozen kan staan. Alles tegen elkaar aan zetten scheelt een hoop ruimte, maar zorgt voor een heleboel extra werk als je iets nodig hebt uit de doos die achteraan staan. Een handige tip: in een (koel)kast kun je kleine dingen opslaan. Dit scheelt weer ruimte.

Ruimte besparen in de hoogte

In de hoogte is er veel ruimte te winnen in een opslagruimte. Probeer daarom zoveel mogelijk dozen te stapelen. Bedenk wel van tevoren dat je geen spullen onderop zet waarvan je weet dat je ze op korte termijn nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk dat de opgestapelde dozen stabiel staan, zodat gevaarlijke situaties vermeden worden. De zware dozen kunnen het beste onderop staan, gevolgd door lichtere dozen. Voorwerpen met een onhandige of vreemde vorm kunnen het best bovenop gezet worden, zodat deze zo min mogelijk ruimte in beslag nemen - mits het gewicht dit toelaat natuurlijk.

De volgorde van de spullen

Spullen waarvan je weet dat je ze binnenkort nodig hebt kun je het beste voorin de ruimte neerzetten, zodat je niet de hele ruimte door hoeft te spitten of dingen opzij hoeft te zetten om erbij te kunnen. Bedenk daarom van tevoren hoe je alles precies wilt indelen. Verder is het handig om alle spullen in dozen te labelen. Het is namelijk erg lastig om bij elke doos te onthouden wat er precies in zit.

Bij van Hunen Verhuizingen is het ook mogelijk om tijdelijk spullen op te slaan. Neem contact met ons op voor advies en een offerte.

Tips voor het verkopen van je huis >