Binnen EU verhuizen

20 Februari, 2015 17:09

Globaal gezien bestaat verhuizen, waar u ook heen gaat, uit inpakken, laden, transport, lossen en uitpakken, echter wanneer u gaat verhuizen naar een ander land vergt dat heel wat extra praktische regelingen. Bij een internationale verhuizing maken we een onderscheid tussen verhuizen binnen de EU, verhuizen binnen overige Europese landen en continentaal verhuizen. In dit blog leest u behulpzame tips voor een verhuizing binnen de EU.

Voorbereiding van uw verhuizing

Helaas is het niet mogelijk om simpelweg een koffer in te pakken en weg te gaan. Voor u vertrekt zijn er een aantal zaken die u moet regelen. Zo moet u beschikken over een geldig paspoort, werkvergunning, financiële zaken moeten zijn afgehandeld met de belastingdienst en uw verzekering moet passend zijn. Begin daarom ruim van te voren met de voorbereidingen.

*Top tip* Stel een lijst samen met alle zaken die moeten worden geregeld om er zeker van te zijn dat u écht niets vergeet.

 

Inpakken en wegwezen

Door het verdwijnen van de landgrenzen binnen de EU is er spraken van “vrijhandel van goederenvervoer” en is het tegenwoordig gemakkelijker om binnen de EU te verhuizen. Hoewel de verschillen tussen de EU landen steeds kleiner worden kent ieder land nog steeds zijn eigen regels denk hierbij bijvoorbeeld aan uw auto of beschermde dieren en planten.

*Top tip* Controleer van tevoren de verschillen met uw verhuisland of vraag een verhuisbedrijf om advies.

 

Inboedel

Voor u alles inpakt, ga eerst uw inboedel na om er zeker van te zijn dat u alleen het nodige meeneem, zo bespaard u tijd en kosten. Zorg daarnaast voor optimale bescherming aangezien de inboedel een lange weg te gaan heeft en uw verhuisland wellicht niet zo vlak is als Nederland.

*Top Tip* Door gebruik te maken van een verhuis bedrijf die ook internationaal gespecialiseerd is zal de verhuizing niet alleen soepeler verlopen maar bent u ook optimaal verzekerd! Benieuwd wat Van Hunen Verhuizingen voor u kan betekenen? Neem gerust contact op!

 

< 6 manieren om verhuisongelukken te vermijden Hoe kunt u het beste tillen bij het verhuizen? >