5 tips voor het verhuizen van uw bedrijf

14 December, 2015 09:55

Net als bij een privé verhuizing komt er bij een verhuizing van een bedrijf heel wat kijken. Om u een stukje op weg te helpen heeft van Hunen Verhuizingen 5 tips op een rij gezet.

1.      Adreswijziging doorgeven

Net als bij een persoonlijke verhuizing is het belangrijk dat u instanties zoals de Belastingdienst en de gemeente op de hoogte zijn van de adreswijziging. Voorkom bovendien dat u klanten en relaties misloopt door hen ook tijdig op de hoogte te brengen van de verandering. Wilt u zeker weten dat u geen post mist door de verhuizing? Met de doorzendservice van PostNL wordt alle post die voor uw bedrijf bestemd is automatisch naar het nieuwe adres doorgestuurd.

2.      Afval

Bij een verhuizing blijft er vaak het een en ander aan afval liggen. Zorg ervoor dat u alles goed en schoon achterlaat. En, nog belangrijker, zorg dat er geen administratie of bedrijfsgevoelige papieren achterblijven.

3.      Abonnementen overzetten

Zet alle abonnementen die mee moeten naar het nieuwe adres van uw bedrijf zo snel mogelijk over. Denk hierbij onder andere aan abonnementen voor energie, telefonie en internet. Vooral het overzetten van een internetabonnement kan tijdrovend zijn, wees dus op tijd.

4.      Plan reëel

Het verhuizen van uw bedrijf is een omvangrijke klus. Onderschat dit niet en voorkom dat er in alle haast dingen fout gaan. Het verhuizen van 80 personen per dag is een gebruikelijke richtlijn. Neem voor meer advies contact op met uw verhuisbedrijf.

5.      Regel transport

Het lijkt handig en kostenbesparend om uw eigen personeel in te zetten bij de verhuizing. U mist hierbij echter de nodige kennis en ervaring. Door gebruik te maken van een verhuisbedrijf als Van Hunen Verhuizingen bespaart u tijd en bent u gegarandeerd van een soepel verhuisproces. Bovendien minimaliseert u risico’s dankzij onze bekwame chauffeurs en verhuizers.

< Verhuizen en de verzekering Redenen om een opslagruimte te huren >